Gå til hovedinnhold

Mammut - 10 på topp




Fabelaktige Mammut!

Jeg hadde egentlig ingen planer om å lage noen 10 på topp liste over bøker som kommer på årets Mammutsalg, men etter å ha studert katalogen klarte jeg ikke å la være. Så her kommer Solgunns 10 på topp, med lenker til anmeldelsene mine. 9 av 10 er anmeldt i Altaposten, slett ikke dårlig av en lokalavis. 



Kommentarer

  1. Se her ja, da har jeg kikket på flere omtaler og notert ned på mammuthuskelista. Skal se om jeg ikke plukker med meg bok nr 1 på lista di, den høres veldig bra ut! Korsbæreren fant jeg faktisk i hylla hjemme, det må være en bok min kjære har kjøpt på en av jobbreisene sine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bok nummer 1 på lista er en av mine absolutte favorittbøker - den er strålende. Korsbæreren er så spennede at jeg glemte å puste :-)

      Slett
  2. Ble jo veldig nysgjerrig på den Waalboka da.. Selv om jeg alt for mange bøker jegs elv ønsker å kjøpe på det salget.. Noe kan man vel låne på et bibliotek nær meg.
    Blomstens hemmelige språk deler jeg med deg ang anbefaling, samt En norsk spion og så ønsker jeg meg I en og samme person.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Waalboka er et must Anita! Så den bør du bare få tak i - og I en og samme person tok jeg delvis på lyd, og det fungerte veldig bra.

      Slett
  3. Jeg skal ikke handle ei eneste bok på Mammut, men eier både Waal (takk -) og Tigerkona, og ihvertfall Waal blir garantert lest iår, kanskje som crossover biografi, kanskje bare likevel. Jeg har nemligen hørt at det er en av verdens beste! Nå minner du meg også på at jeg sa jeg skule lese BonnieJo.

    (Førøvrig har jeg lest 3 bøker til fra lista di. Barnes, Nore og Blomsterspråket, alle synes jeg var sånn passe.)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gleder meg vilt og uhemmet til du har lest og skrevet om Waalboka - for jeg er 99.9 % sikker på at du kommer til å elske. Blomsterboka husker jeg at du syns var sånn passe, men der legger jeg all skyld på oppleseren. Vi som leste den selv - vi elsket den, dere som fikk noen andre til å lese den for dere, hadde ikke en så god opplevelse. Og Barnes og Nore var jo fine på hver sin måte. Puh - er forresten veldig glad for at du fremdeles har tid til å kommentere her inne, midt i all biografiarbeidet.

      Slett
    2. Og jeg er glad for at du fremdeles skriver og kommenterer trass all denne hangen til snø, trim og kjærlighet.

      Du har rett i at oppleseren på blomsterboka var hesblesende og håpløs, så jeg later som du har rett i at jeg sikkert hadde likt den i egen lesing også. Nore var kjedelig og Barnes helt ok. Men her kan jeg legge inn at jeg også fikk noen andre til å lese Nore for meg - så det ligger nok der -). Barnes leste jeg selv.
      Hva betyr dette da - at man aldri skal høre lydbøker med mindre det er Gisken, Remlov og Renberg? Og og Erik Fosnes Hansen som rett og slett var eminent i sin lesing av Løvekvinnen.

      Slett
    3. Jeg har en regel om at jeg aldri anmelder en lydbok som en papirbok - fordi det kan gi to helt ulike opplevelser. Enkelte bøker blir bedre som lydbøker, mens andre kan bli helt ødelagt.

      Slett
  4. Jeg synes det er spennende å lese andres Mammut-anbefalinger! Men akk, litt skuffet i dag da jeg var innom en Ark bokhandel i nærheten av jobben, de hadde nesten ingenting. Kan ikke huske at jeg så en eneste en av dine topp 10 :( Jeg kjøpte med to ukjente - null forventning kan også gi en viss opptur :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Så kjipt at du ikke fant noen på min topp ti liste - det er jo spesielt Haren med øyne av rav som jeg håper ALLE leser. Men spennende med ukjente også da :-) på alle måter Hr. Kreatur.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Therese Bakkevoll : Tallboy : Samlaget : 309 sider

Publisert i Altaposten 26. mai 2023   Elegant om Åsgård, Tirpitz og grenseoverskridelser   Det er 12. november og T er på jobb på akuttavdelinga på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Hun står ved vinduet og ser mot plassen der Tirpitz ble bombet på nøyaktig samme dag mange år tidligere. T er opptatt av dramaet på Tirpitz, hun har lest seg opp på historiene om skipet, hun kjente rutinene ombord. Hun kjenner navnene på mange av de unge mennene som var ombord på krigsskipet som ble senket av tallboybomber 12. november 1944. Farfaren til T jobbet med å sikre verdiene på skipet i årevis etter krigen, og han fant noen skatter han gjemte vekk, blant annet en ring. Nå ligger bestefaren for døden, og T drar for å besøke han på sykehuset, hun vil ha de siste historiene, de siste skildringene fra en som opplevde dramaet. Men T er sliten, og i jobben som miljøterapeut på Åsgård får hun lett tak i medisiner som hjelper på søvnløshet og uro. Hun trenger ikke å gå i noe medisinskap for å hente pi

Ingvild H. Rishøi : Stargate – en julefortelling : Gyldendal : 144 sider

Publisert i Altaposten 29. november 2021 Pikene med nålestikkene        Det er 10 år gamle Ronja som har fortellerstemmen i denne uforglemmelige julefortellingen.  Ronja  bor sammen med den 16 år  gamle storesøsteren   Melis sa og  den alkoholiserte  faren.  Til tross for at det er mye kjærlighet innad i familien bruker faren det meste av sin oppmerksomhet, sine penger og sin tid på  puben Stargate på Grønland.    Jentene spiser  H avrefras  med melk til de fleste måltidene, og det e r  Melissa som ringer til  farens kreditorer og lyver for å dekke over for ham. Ronja er full av håp om at faren en dag skal få seg en jobb, betale regninger, være sammen med dem, lage mat, og være en de kan stole på . Ronja drømmer om hytteturer der faren låser døra om kvelden og sier «i kveld skal ingen ut». Storesøster  Melissa har gitt opp håpet.      Jentene er livredde for barnevernet, både fordi de kjenner barn som er blitt henta på skolen og som de aldri har sett igjen, men også fordi de bodde på